Община Варна ще насърчи инвеститорите в модерни и иновативни технологии

...
Община Варна ще насърчи инвеститорите в модерни и иновативни технологии
Коментари Харесай

Варна ще насърчава инвестициите в дигитализация и иновации

Община Варна ще насърчи вложителите в съвременни и новаторски технологии и ще основава условия за развиване на предприемаческата и стартъп-екосистемата. Сферата на нововъведенията, дигитализациите, стартъпите и дълбоките технологии е доста значима за икономическия напредък на района. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на декемврийската среща на ИКТ Клъстер – Варна нощес, на която бе поканен да показа визията на общината за развиване на нововъведенията и високите технологии.

Ще покажем друга от досегашната визия за мястото на администрацията по отношение на бизнеса, образователните заведения, университетите, действителния бранш и връзката сред тях, уточни още той и добави, че вложенията в " синя “ стопанска система и морски технологии също е доста добра вероятност за варненската стопанска система.

Кметът увери членовете на клъстера, че персонално работи по опцията за създаване на индустриална зона и софтуерен парк във Варна. Те са в основата на растежа на стопанската система на общината и района, добави още той. На срещата се разискаха начинания за включване на Варна към мрежата на " умните градове “. Ще би трябвало време, само че такива работещи модели от дълго време демонстрират резултати в София и други градове, уточни още кметът.

Според Благомир Коцев Варна има шест университета, ИТ бранш на международно равнище и географски дадености, които би трябвало да се употребяват. Той добави, че проблемите с равнището на цифровизация, с което и самият той се сблъсква в общината, са в това време и опция за огромни вложения в дигитализирането на града.

Подаваме ръка към прилежащи общини в Североизтока, само че и на морски градове като Констанца, Истанбул и други в Европа, които по географско позициониране и стопански профил наподобяват на Варна. Ще развием интернационалните ни контакти. Ще образуваме екип от младежи и експерти с опит, с цел да отворим общината и се веселя, че към този момент и работещи в чужбина варненци желаят да се върнат да работят във Варна, уточни още кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР