Община Варна разкрива социална услуга в подкрепа на хора с

...
Община Варна разкрива социална услуга в подкрепа на хора с
Коментари Харесай

Откриват нова социална услуга в подкрепа на хора с увреждания във Варна

Община Варна разкрива обществена услуга в поддръжка на хора с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания. Подписан бе контракт с Министерство на труда и обществената политика за даване на безплатна финансова помощ по процедура „ Подкрепа за лицата с увреждания “, Приоритетна ос 2 „ Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020.
Общата стойност на плана „ Център за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания “, е в размер на 999 957.80 лв. , от които 849 964.13 лв. е финансирането от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд, а 149 993.67 лв. е националното съфинансиране.
От общината споделиха, че планът има за цел да обезпечи качествена грижа и да бъде утвърден новаторски модел на обществена услуга. Предстои осъществяването на ремонт, обзавеждане и съоръжение на две пространства в кв. „ Аспарухово “, закупуване на микробус с платформа и даване на услуги за 90 лица с увреждания , в това число с тежки множествени увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР