Община Варна пуска от 5 юли - понеделник, ново приложение

...
Община Варна пуска от 5 юли - понеделник, ново приложение
Коментари Харесай

Варна с ново приложение за закупуване на билети за градския транспорт

Община Варна пуска от 5 юли - понеделник, ново приложение за закупуване на билети за пътешестване с градския превоз - varna.mpass.bg.

Продуктът е препоръчан от компания " Тикси " и е безвъзмезден за Общината. Той бе показан от шефа на общинското дружество ТАСРУД Младен Иванов. Това ще е още един способ за възнаграждение на пътуването в градския превоз във Варна, дружно с досегашните - пазаруване на електронен билет или карта.

Първоначално във varna.mpass.bg ще би трябвало да се прави регистрация в интернет, а до 2 седмици ще може да се изтегли и като мобилно приложение. То ще разрешава закупуване на билет с кредитна или дебитна карта, а инспекцията ще се прави посредством динамичен QR код от устройството на контрольора. Времетраенето на билета още веднъж е 1 час.

Предимствата са доста - може да се закупи превозен документ когато и да е без каса и пари в брой, дава опция за комфортно заплащане с банкова карта. Въведени са ограничения и против злоупотреби.

Предлагат се три продукта - електронна абонаментна карта за една линия, с цена 35,00 лева, за интервал от 30 дни; електронна абонаментна карта за всички линии, с цена 50,00 лева за интервал от 30 дни и предплатена електронна карта за 11 часа времепътуване, с цена 10,00 лева

" Целта е в бъдеще всички хартиени карти да стана електронни, като ще важат от датата на закупуване за избрания период от един, три месеца или целогодишни. По този метод ще се избегнат и ежемесечните опашки пред гишетата ", изясни още Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР