Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови

...
Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови
Коментари Харесай

Въвеждат нови правила за достъп в Морската градина

 Община Варна разгласява три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови правила за достъп в Морската градина. Така посредством актуализацията на Генералния проект за организация на придвижването на територията на Община Варна, призната от Общинския съвет, се вкарва възбрана за достъп, чрез слагане на пътни знаци В2 " Забранено е влизането на пътни транспортни средства в двете направления “ и Т17 " следен достъп “.

Съгласно член 50 от Правилника за използване на закона за придвижване по пътищата и член 68 от Наредба 18/23.07.2001г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци, изключения от тази възбрана има за пътни транспортни средства благосъстоятелност на лица, живеещи в зоната и за лица, притежаващи документ за неработоспособност. По одобрен ред и график ще могат да се обслужват и обекти в Приморския парк. Достъпът ще се реализира въз основа на особено издадени за задачата пропуски от Община Варна със период на годност най-много 1 година. Те ще бъдат вписани в настоящ обществен указател, който ще се  разгласява на уеб страницата на Община Варна. 

Достъпът за спешни пътни транспортни средства без ограничавания се дава на колите на Министерство на вътрешните работи, Спешна здравна помощ, Пожарна и спешна сигурност. Такъв ще се дава и на спешни служби (ВиК, Енерго про и др.), когато работят по премахване на повреда, след категорично известяван на Община Варна. Автомобили, зареждащи комерсиалните обекти, ще могат да влизат в интервала от 05:00 часа до 08:00 часа. За заведения със обществени, просветителни и публични функционалности – пропуски ще се издават въз основа на документално стимулирано заявление, подадено от ръководителя на съответното заведение. 

За да получат право на достъп на коли, благосъстоятелност на живеещи на територията на Приморския парк, лицата следва да дават отговор на две условия - да са притежатели на автомобила, за който се дава достъп, и да живеят на територията на Приморския парк, което събитие ще бъде установявано посредством уверение за сегашен адрес. Пропуск ще получават и лица, притежаващи документ за неработоспособност, откакто го показват по надлежния ред. 

Пътни транспортни средства на сметопочистващите компании, които са сключили контракти за реализиране на активност на територията на парка, ще получават пропуски въз основа на документално заявление, в което се показват броя пътните транспортни средства, нужни за осъществяване на активността и регистрационните им номера. При издаване на пропуските се регистрира одобрения график за съответните действия. Служебни пътни транспортни средства, благосъстоятелност на Община Варна, също ще имат право на достъп, за реализиране на контролните си функционалности и функционалности по поддържане на парковата инфраструктура.  

Планови разрешителни за достъп на коли и профилирана техника за товаро-разтоварни, строително-ремотни действия ще се реализира след авансово координиран и одобрен от Община Варна график в избран часови диапазон. Автомобили по отношение на действия със състезателен и културно-развлекателен темперамент ще се позволяват след стимулирано искане, при условия, че мероприятията са авансово съгласувани с Община Варна и способените органи или институции.  

Другите два проектодокумента, оповестени на уеб страницата, са произвеждане по издаване на общ административен акт - Заповед за одобряване на Правила за достъп на пътни транспортни средства на територията на " Приморски парк “, както и проектозаповед за одобряване на разпоредбите за достъп до парка. Всички заинтригуваните лица и организации могат да вземат участие в производството по издаване на акта, на съображение член 69, алинея 1, т. 1 от Административнопроцесуален кодекс, посредством показване на писмени оферти и възражения, които могат да изпращат в период до 17:30ч. на 14.10.2019г. (включително) на следния адрес: Община Варна на адрес: гр. Варна, бул. " Осми крайморски полк “ 43 или на електронен адрес [email protected].

Повече информация на 

http://www.varna.bg/bg/articles/15626/Правила_за_достъп_до__Приморски_парк.html
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР