Община Варна продължава социалната услуга патронажна грижа за граждани и

...
Община Варна продължава социалната услуга патронажна грижа за граждани и
Коментари Харесай

Община Варна осигури патронажна грижа за хора в нужда и през 2022 г.

 Община Варна продължава обществената услуга патронажна грижа за жители и през идната година. Вече е утвърдено плановото предложение " Патронажна грижа + “ с дълготрайност 12 месеца по предпочитана ос " Подкрепа за превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и стабилно възобновяване на стопанската система “ на Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “.

Планирани са действия в две посоки: даване на патронажна грижа и предварителна защита на коронавирусната зараза в обществените услуги.

Новият съставен елемент на патронажната грижа за най-застрашените от COVID-19 ще започва през месец януари 2022 година, осигурявайки резистентност на предлаганите все още услуги по план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна - Компонент 2 ", чиято реализация ще завърши през месец декември 2021 год.

Във второто направление, с начало 1 декември 2021 год., ще бъдат осъществени ограничения, ориентирани към запазване на здравето, както на потребителите на обществени услуги, по този начин и на личния състав, зает с тяхното даване. Ще бъде обезпечен нужния човешки запас и безвредна среда за осъществяването на обществените услуги в подтекста на епидемиологична конюнктура, а при нужда и спомагателна компютърна техника за даването им отдалечено. Стойността на плана е 2 156 183.54 лева безплатна финансова помощ, оповестяват от дирекция " Социални действия “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР