Община Варна подаде за оценка към междинното звено проектът за

...
Община Варна подаде за оценка към междинното звено проектът за
Коментари Харесай

Варна подаде за оценка проекта за модернизация на филиала на театъра

Община Варна подаде за оценка към междинното звено планът за ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал ТМПЦ - Варна. Той се осъществя по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 и е част от капиталовата стратегия на общината.

Планираната дълготрайност е 30 месеца, а цената е в размер на 7,1 млн. лева, от които 5,7 млн. лева безплатна финансова помощ и 1,4 млн. лева обезпечени от Фонд за градско развиване - Север. За осъществяването на плана сред Община Варна, Министерството на културата и ТМПЦ - Варна бе подписано съглашение за партньорство, в сходство с условията на оперативната стратегия.

Целта е филиалът да разполага с актуализирани и удобни за феновете и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и други Сградата ще продължи да бъде употребена като втора сцена, на която ще доминират театралните постановки. За тази цел ще бъде сменена театралната машинизация на оркестрината и сцената, ще бъдат обособени две репетиционни зали, едната от които за балет. Изцяло ще се промени интериорът на балкона, основното предверие, камерната и репетиционните зали, на клуба на артиста.

Проектът планува още действия по замяна на ВиК и ел. инсталациите, обезпечаване на нужното осветяване и озвучаване, създаване на климатична и вентилационни съоръжения, възстановяване достъпа за хора с увреждания.

След утвърждението от междинното звено ще бъде подписан контракт за даване на безплатна финансова помощ с ръководещия орган на Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 и контракт за финансиране с " Регионален фонд за градско развиване ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР