Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с

...
Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с
Коментари Харесай

Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с цел ограничаване на коронавируса

 Община Варна обезпечава спомагателна патронажна грижа за 898 лица за ограничение на разпространяването на ковид. Предоставянето на действия за жители започва  от през днешния ден – 22-ри юни в осъществяване на план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Варна – Компонент 3, финансиран по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси 2014-2020 “. Срокът за осъществяване на плана 31-ви декември 2020 г. 

Дейностите са ориентирани към възрастни хора над 65 година с ограничавания или неспособност за самообслужване, хора с увреждания и техните фамилии, лица сложени под карантина от здравните управляващи и членовете на техните фамилии, както и самотни родители на деца до 12 година, които са в неспособност да оставят децата си сами. Чрез дейностите по плана в домашна среда се цели ограничение на контакта сред жителите и подкрепяне на лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19. 

Нуждаещите се могат да получат поддръжка за закупуване със лични средства и снабдяване по домовете на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, в това число медикаменти, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни услуги със лични средства.

Услугите ще бъдат предоставяни всекидневно, през работните дни от седмицата.

Потребителите ще бъдат включвани в групата от бенефициенти като персонално декларирали се, по сигнал от жители, по информация от районните администрации и кметства, от БЧК, от доставчиците на обществени услуги, от дирекция " Социално подкрепяне “ и от други институции. Диспечери ще одобряват и обработват постъпващите поръчки, които по-късно ще бъдат излъчени на сътрудници " Социална работа “ за осъществяване.

Телефоните за връзка с диспечери са:

За регион " Младост “ – тел. 088 63 00 740

За регион " Приморски “ и Кметство " Каменар “ - тел. 088 63 00 833

За регион " Одесос “ - тел. 088 63 00 679

За регион " Владислав Варненчик “, Кметство " Тополи “ и Кметство " Казашко “ -

тел. 088 63 00 865

За регион " Аспарухово “, Кметство " Константиново “ и Кметство " Звездица “ -

тел. 088 63 00 904
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР