Община Варна набира предложения за експерти за включване в Експертния

...
Община Варна набира предложения за експерти за включване в Експертния
Коментари Харесай

Набират външни членове за Експертния съвет, оценявaщ по фонд „Култура“ във Варна | Срокът е до 26 януари включително

Община Варна набира оферти за специалисти за включване в Експертния съвет на фонд „ Култура “. Съгласно правилника за работа на фонда, той се състои от 11 души, пет от тях - непрекъснати и шест - самостоятелни външни специалисти. Те правят оценка плановите оферти, които постъпват във фонд „ Култура “ на Община Варна.

Постоянните членове са в състав: ръководителят на Постоянната комисия „ Култура и духовно развиване ” към Общинския съвет и още двама нейни членове, шефът на Дирекция „ Култура и духовно развиване ” в Община Варна, както и един специалист, определен на постоянно съвещание на Обществения съвет по просвета.

Временните членове на Експертния съвет са шестима. Те би трябвало да са с висше обучение и да са специалисти в областта на културата по съответното програмно направление: образни изкуства, изпълнителски изкуства, музика, литература, кино изкуство, архитектура и дизайн.

Съгласно правилника за работа, членове на Експертния съвет не могат да бъдат лица, които са:

- съдружници, акционери, членове на управителни и контролни органи или чиновници на юридически лица, подали документи за кандидатстване по програмата на фонда;

- свързани лица или такива, които имат родствени връзки по права или съребрена линия до IV степен с лица, подали документи за кандидатстване по програмата на фонда;

- лица, при които е съществуване спор на ползи.

Членовете на Експертния съвет са длъжни да не огласяват условия, които са разбрали в процеса на своята работа. Мандатът им е една година, считано от избирането им, което става с решение на Общинския съвет.

Срокът за подаване на документи е до 26 януари в това число.

Кандидатите би трябвало да изпратят къса креативна биография (до 1800 знака) на следния електронен адрес:

В биографията ясно би трябвало да бъде показан опитът им в определеното направление - образни изкуства, изпълнителски изкуства, музика, литература, кино изкуство, архитектура и дизайн. Преимущество ще бъде потвърден опит в оценяването на планове в областта на културата.

Всички постъпили автобиографии ще бъдат предоставени, прегледани и гласувани от ПК „ Култура и духовно развиване “, като окончателният състав на Експертния съвет би трябвало да бъде утвърден от Общински съвет – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР