Община Варна е забавила информацията за скъсаната канализационна тръба във

...
Община Варна е забавила информацията за скъсаната канализационна тръба във
Коментари Харесай

МОСВ и общината си прехвърлят топката за замърсяването на Варненското езеро

Община Варна е забавила информацията за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро. Освен това ремонтът на оборудването също е почнал прекомерно късно, което е довело до замърсяването на езерото.

Това е мнението на министъра на околната среда Емил Димитров по казуса със замърсяването на езерото. Миналата седмица по крайбрежията му изплуваха огромни количества мъртва риба. Водата в езерото, както и в част от Варненския залив, пък е нетипично кафява, което се изяснява с несъразмерното развиване на планктона. Според еколози то е обвързвано със замърсяването на езерото, само че управляващите досега заобикалят да посочат скъсаната тръба като главен източник на проблемите и още търсят повода за тях.

" Чух, че кметът на града знаел по какъв начин да си направи акцията, само че не знаел по какъв начин да заяви за тръбата, само че не е мой проблем ", сподели Емил Димитров в петък пред Нова телевизия.

Кметът Иван Портних разгласи неотдавна, че не уведомил жителите на общината незабавно, откакто схванал за повредата, защото не знаел по какъв начин да го направи. Ремонтът не почнал до момента, защото първо нямало средства, а след това се провалила и процедурата за избор на реализатор.

" От август месец м.г. до момента е прекалено много време (за ремонта – бел. ред.). От общината настояват - не сме имали пари, не сме били насочени “, разяснява министърът на околната среда в петък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР