Община Варна да кандидатства за финансиране на проект за рехабилитация

...
Община Варна да кандидатства за финансиране на проект за рехабилитация
Коментари Харесай

Община Варна ще кандидатства за подновяване на уличното осветление в „Чайка“

Община Варна да кандидатства за финансиране на план за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в „ Чайка “, както и за създаване на умна система за мониторинг и ръководство на външното осветяване в квартала. Това реши Общинвки съвет на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Администрацията ще подаде предлагането по Плана за възобновяване и резистентност на Република България. В него е заложена капиталова поддръжка за енергийна успеваемост на външното изкуствено осветяване в българските общини.

Настоящото положение на системата за улично осветяване на територията на „ Чайка “ е остаряло, амортизирано и с огромен разход на сила. Поддръжката в това положение е скъпа и неефикасна. В региона очакван за реорганизация има 755 броя осветителни тела, главно от натриеви лампи, които имат ниско светлоотдаване и огромна консумация на сила.

Наличните табла са формирани от амортизирани съставни елементи и това не дава опция да се прави ефикасен мониторинг и ръководство на мрежата, се споделя още в предлагането на кмета.

Крайният период за подаване на плана е до април 2024. Общата стойност на плановото предложение е до 2 млн. лв. – 100 % безплатна финансова помощ. Настоящата процедура няма условие за съфинансиране от страна на претендента.

Община Варна се задължава за период от 5 години след привършване на плана да прави годишни вноски във Фонда за декарбонизация в размер на 10 % от фактически получения размер на безплатна помощ по сегашния план.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР