Община Троян има готовност за безпроблемното започване на новата учебна

...
Община Троян има готовност за безпроблемното започване на новата учебна
Коментари Харесай

Всички учебни заведения в Троян са готови за новата учебна година

Община Троян има подготвеност за безпроблемното започване на новата образователна година. Обходени са всички образователни заведения и те към този момент са готови за посрещане на децата, заяви заместник-кметът на общината Розалина Русенова.

През лятната почивка са осъществени плануваните поправки в образователните заведения и детските градини. Няма неприключили поправки, добави кметът.

През актуалната година детските градини на територията на общината ще посрещнат общо 746 деца, разпределени в 34 групи. Като заради огромния брой деца в детската градина в село Орешак се е наложило откриване на нова група.

През образователната 2018/2019 година учебните заведения на територията на община Троян ще посрещнат 2730 възпитаници, от които 2281 в общински учебни заведения, 449 в държавните, както следва - 277 в

Професионална гимназия по механоелектротехника и 172 в НУПИ "Проф. Венко Колев ".

Общо 188 първокласници ще прекрачат прага на образователните заведения тази година. Всички първокласници ще получат на първия образователен ден подарък от Общината - книжки "Златните български приказки " и цветни книгоразделители, сподели още Русенова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР