Община Троян е подготвила обучение за новоизбраните и встъпили в

...
Община Троян е подготвила обучение за новоизбраните и встъпили в
Коментари Харесай

Новоизбраните кметове на населени места в Троян ще преминат през обучение

Община Троян е подготвила образование за новоизбраните и встъпили в служба кметове на обитаеми места. Обучението е през днешния ден /15 ноември/ и в него ще вземат участие шефове и началници на звена в администрацията, както и специалисти. Те ще срещнат кметовете с постоянно срещани проблеми в ежедневната работа. Това заяви кметът на община Троян Донка Михайлова.

Част от кметовете са се срещнали с главните нормативни документи, които ще употребяват в работата си.

Общинските съветници и кметове на кметства от ГЕРБ в Перник поставиха клетва

Предстои да се обучат и с обслужването и административните услуги - издаване на удостоверения, работа с електронен автограф, с деловодна система и продан на документи, По време на образованието ще бъде презентирана още информация за: пълномощия и отговорности на кметовете; нотариални заверки; ще бъде прегледана тематиката бюджет и отговорности; одитни задължения. Ще бъде отделено време за запознаване с тематиката за общинската благосъстоятелност, с главните действия в областта на земеделието и горите.

Не на последно място ще бъде наранена тематиката за образуване на събития по културен календар и тяхното финансиране, уточни Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР