Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От

...
Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От
Коментари Харесай

Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи

Община Тетевен стартира дейности по стерилизация на обществени площи. От 19 март стартира дезинфекцията на публични места пред хранителни магазини, аптеки и спирки на градския превоз. Продължава дезинфекцията и на кооперативния пазар.
Това е единствено една от ограниченията на основания със Заповед №11/12.03.2020 година Общински спешен щаб. Щабът работи всекидневно, като на неговите съвещания се разискват и координират всички ограничения и дейности на ангажираните по време на оповестеното изключително състояние институции: Община, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, районен съд ПБЗН, РЗИ, МБАЛ, ФСМП, " ВиК " АД.
На извършеното на 18.03.2020 година съвещание бяха поканени и шефовете на аптеки в община Тетевен. Обсъдени бяха регулярността на доставки на медикаменти и консумативи, въведените ограничения с оглед попречване скупчване на жители, съдействието от институциите и режима на работа.
В тази връзка уведомяваме жителите, че аптеките в гр. Тетевен работят от понеделник до петък.
В почивните дни работят следните аптеки:
- Аптека, с. Рибарица -  събота и неделя, от 9:00 – 17:00 ч., тел. за контакт и предварителна инспекция за наличност на медикаменти и консумативи: 0899355543;
- Аптека, с. Български извор - събота и неделя от 9:00 – 18:00 ч.; тел. за контакт: 0882242969;
- Аптека, с. Галата - неделя от 10:00 - до 13:00 ч., тел. за контакт: 0869760702.
Община Тетевен приканва жителите, завърнали се от страни с открито разпространяване на COVID-19 да съблюдават наложителната домашна карантина, както и лицата, с които са имали контакт.
Припомняме, че е разгласен денонощен телефон  за сигнали от жители по отношение на изключителното състояние - 0678/5 22 00; вътр. 100 , както и че всички възрастни хора, които не са консуматори на Държавно стопанско предприятие, само че имат потребност от доставка на пакетирани хранителни артикули, могат да се извърнат за подпомагане към чиновници на Домашен обществен патронаж на  тел.: 0678/5 2361 за гр. Тетевен , а в обитаемоте места към кметовете на Кметства и кметски наместници.
Още по тематиката четете и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР