Община Тетевен взе активно участие в информационното събитие по проект

...
Община Тетевен взе активно участие в информационното събитие по проект
Коментари Харесай

Община Тетевен взе активно участие в проект за насърчаване на дуалното обучение

Община Тетевен взе интензивно присъединяване в осведомителното събитие по план „ Подкрепа на дуалната система на образование “. По време на форума бяха показани положителни практики за разпространение на дуалната система на образование и поощряване на съдействието сред учебните заведения и бизнеса. Проведоха се забавни полемики, бе споделен опит, обвързван с компликации от неадаптираната настояща нормативна уредба и изменящата се икономическа конюнктура, която слага разнообразни провокации за новата форма на образование.
В събитието, което се състоя в гр. Луковит, взеха присъединяване представители на професионалните гимназии от областите Ловеч, Плевен и Враца, както и работодатели сътрудници. Сред присъстващите бяха и госпожа Таня Михайлова – зам.-министър на Министерство на образованието и науката, господин Еленко Начев-началник РОУ-Ловеч и госпожа Маргарита Гатева-държавен специалист професионално обучение в МОН.
На срещата участва и инж. Цветомир Симеонов - началник активност „ Управление и стопанисване на общински гори “ (УСОГ) при Община Тетевен, който имаше опцията да показа своя опит. Три следващи години НПГГСД „ Сава Младенов “ – гр. Тетевен се радва на доста ползотворно партньорство с Община Тетевен при провеждането на двуседмична индустриалната процедура на възпитаници от 11 клас, от специалности „ Горско стопанство и дърводобив “ и „ Горско и ловно стопанство “. Производствената процедура протича на доста високо равнище, а учениците дейно образуват трайни умения и компетентности в действителна работна среда.
От 2019/2020г. в образователното заведение се организира дуална система на образование в специалността „ Горско стопанство и дърводобив “, като се реализира съдействие с няколко работодателя. Основни сътрудници са: Община Тетевен (Общинска конструкция УСОГ), която одобри да взе участие в образованието на 7 възпитаници, ДГС Тетевен – 7 възпитаници, както и 4 дърводобивни компании с по 3 възпитаници.
Проектът „ Подкрепа на дуалната система на образование “ има за цел да разшири обсега на дуалната система на образование, с оглед повишение качеството на професионалното обучение в България и усилване на връзката му с потребностите на пазара на труда. Целевите групи, към които е ориентиран, са учениците от професионални гимназии и учебни заведения с паралелки за професионална подготовка, учещи в специалности с дефицит от експерти на пазара на труда, предпазени специалности и специалности в обсега на ИСИС - Стратегията за умна специализация.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР