Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа

...
Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа
Коментари Харесай

Увеличава се броят на младите учители в Тетевен

Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа на педагогичен експерти от общината, района и цялата страна.
Само за образователната 2019/2020 година в общинските просветителни институции са постъпили 10 млади учители, 4 в детските градини и 6 в учебните заведения.
Предизвикателство пред локалната власт в областта на образованието е да реализира по-добър достъп до обучение, да увеличи просветителното ниво на популацията в сходство с потребностите на трудовия пазар, да построи и усъвършенства обществената конструкция. През последните години беше основан Консултативен съвет по образованието към Кмета на Общината, беше проведена Младежка трудова борса, бяха проведени и осъществени разнообразни начинания, касаещи локалното обучение и локалния бизнес. Бяха осъществени поправки на всички учебни заведения на територията на община Тетевен.
В момента в общината работят 286 педагогичен експерти, от тях 64 в детските градини и 222 в учебните заведения. Почти всички са носители на пета степен и четвърта професионално-квалификационна степен, към 15 % имат втора и първа, над 85 % са магистри. В момента няма незаети училищен места, нередовните педагози са единични случаи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР