Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно

...
Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Община Тетевен с жалба до Административния съд срещу решението за поскъпване на водата

Община Тетевен подаде тъжба посредством Председателя на Комисията за енергийно и водно контролиране до Административен съд – София град против решение за повишаване на водата за потребителите на „ ВиК “ АД, гр. Ловеч.
Решението на Комисията за енергийно и водно контролиране е утвърден бизнес проект на „ ВиК “ АД гр. Ловеч за развиване на активността на ВиК оператор за регулаторен интервал 2017-2021 г.; утвърдени са цени без Данък добавена стойност на водоснабдителните и канализационни услуги за 2020-2021 г.; признат е разбор на обществената търпимост на цените на водоснабдителните и канализационни услуги за всяка година от бизнес плана; избрана е цената на коефициента за възстановяване на успеваемостта за всяка година от бизнес плана; одобрени са считано от 01.09.2019 година цени без Данък добавена стойност цени на водоснабдителните и канализационните услуги за 2019 година
В жалбата е посочено: „ Не сме удовлетворени от по този начин постановеното решение, защото същото е постановено при неспазване на откритата форма , значително нарушаване на административно-производствените правила, в несъгласие с материално-правни разпореждания и в противоречие с задачата на закона, заради което в законовия период апелираме същото. “
Сред основанията за анулация се акцентира, че не е налице задоволителна и ясна обосновка по отношение на извода на КЕВР, изложен в обжалваното решение, а точно – че цените на ВиК услугите за битови и приравнените към тях публични, търговски и други консуматори са под равнището на обществената търпимост на цената на ВиК услуги., а административният акт е нестимулиран, защото КЕВР не е изложила в действителност констатации, учредени на съответни данни и обстоятелства, липсва разбор и аргументация, въз основа на която органът е стигнал до одобрените цени.
Към жалбата е показано и заверено копие на протокол №4 от 22.07.2019г. от извършеното изключително Общо заседание на Асоциацията на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ АД – гр. Ловеч, от който е видно, че на същото за община Тетевен е участвал господин Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, който е дал своя вот в осъществяване на Решение №1136/21.06.2019 година на Общински съвет – Тетевен по т.3 от дневния ред – Съгласуване на бизнес проекта на „ ВиК “ АД – гр. Ловеч с „ Против “.
Изложено е още, че за интервала 2016 година – 2019 година Община Тетевен е осигурила целево финансиране от страната и локални доходи близо 5 млн. лева за планиране, строителство, ремонт, реорганизация и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа и създаване на нови ВИК уреди.
Община Тетевен предприе неотложната мярка, като орган на изпълнителната власт, задължен да пази правата на всички жители на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР