Община Търговище връчи наградите "Спортист на годината" и "Отбор на

...
Община Търговище връчи наградите "Спортист на годината" и "Отбор на
Коментари Харесай

Антоанета Бонева стана Спортист на Община Търговище за 2019

Община Търговище връчи премиите "Спортист на годината " и "Отбор на годината " за 2019 г.на специфична гала. За най-успешен състезател бе избрана състезателката по спортна пукотевица и почетен жител на Търговище Антоанета Бонева.

През миналата година Бонева завоюва квота за Олимпийските игри в Токио с реализиран трети резултат от Световната купа в Мюнхен; трети места от Европейските игри в Минск с малокалибрен и пневматичен пистолет; първи места на Държавните шампионати с пневматичен револвер и малокалибрен револвер.

"Поздравявам всички спортисти. И тези, които влязоха в челната десетка, и тези, които останаха отвън нея, тъй като знам какъв брой доста старания са положили ", сподели Бонева и се обърна към нейната съотборничка Мирослава Минчева с благопожелание да надмине триумфите й.

Отличията на Бонева и на нейния треньор Христо Маринов са връчени персонално от кмета Дарин Димитров. "Благодаря на всички състезатели и треньори за големия труд. За това, че преодолявате всевъзможни провокации, търпите всевъзможни ограничения в името на успеха. За това, че ни карате да се гордеем с Вас и прославяте Търговище ", е споделил кметът.

За "Отбор на 2019 година " е избран баскетболен клуб "Светкавица " - мъже, Аматьорска баскетболна лига. Те имат завоювани първи места в Източната аматьорска баскетболна лига и Купата на Аматьорска баскетболна лига. Треньор на "Отбор на 2019 година " е Георги Иванов.

Наградата "Млада вяра на годината " за играч до 12-годишна възраст отиде при гимнастика на "Светкавица " Александър Христов.

Отличени са и всички треньори на най-успешните спортисти. Общо 26 самостоятелни състезатели и девет тима бяха номинирани за влиятелната премия от спортните клубове в общината./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР