Община Търговище ще кандидатства с проект за предоставяне на социалната

...
Община Търговище ще кандидатства с проект за предоставяне на социалната
Коментари Харесай

Община Търговище приема заявления от желаещи да получават Топъл обяд

Община Търговище ще кандидатства с план за даване на обществената услуга "Топъл обяд " по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне.

В осъществяване на условията по плана стартира и банкет на заявки от претенденти, искащи да получават топъл обяд в интервала от 1 януари до 27 април 2021 година, оповестиха от администрацията, представени от Българска телеграфна агенция.

Кандидатите за консуматори би трябвало да са: хора без или с ниски приходи под линията на беднотия - в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията; лица, сложени под карантина - без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа; лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.



Документи за кандидатстване се одобряват от през днешния ден до 11 декември в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Подават се заявление по пример и декларация за откриване на данъчна и осигурителна информация за всяко съжителстващо лице. Към момента 200 души в община Търговище получават безвъзмезден топъл обяд всеки работен ден от седмицата по Целева стратегия към Министерството на труда и обществената политика, напомнят от администрацията.

Новият план, с който ще се кандидатства за финансиране, ще обезпечи продължаването на услугата и поддръжката за най-уязвимите от COVID-19 групи. Допълнителна информация за плана и изискванията за кандидатстване може да се получи на телефон 0601/68625 в Община Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР