Община Своге и Агенция Пътна инфраструктура в спор кой отговаря

...
Община Своге и Агенция Пътна инфраструктура в спор кой отговаря
Коментари Харесай

Опасен път в района на Своге - институциите в спор чия е отговорността

Община Своге и Агенция " Пътна инфраструктура " в спор кой дава отговор за ремонта на рискови шахти на пътя в региона на с. Реброво. Въпросният канал е построен дружно с рехабилитацията на пътя през 2016 година, от компания " Трейс ". Гаранцията на пътя обаче е изтекла и поддръжката към този момент е отговорност на пътната организация. От там обаче упорстват, че пропадналите и разрушени шахти са отговорност на общината. И по този начин 5 години..., а локалните поданици споделят, че шахтите са една от аргументите за честите произшествия в региона.

Опасните и разрушени шахти край с. Реброво ви показахме в новините още след трагичния случай край Своге, при който починаха 20 души. Тогава от компанията реализатор изпратиха екип и подмениха единствено няколко от общо над 40 капака на рисковия канал.

Пътят е ремонтиран през 2016 година, през 2018-та подадохме сигнал за тези рискови и пропаднали шахти, до този миг обаче никой не е взе ограничения за обезопасяването на сектора.

- Какво се случи след нашия сигнал?
- Абсолютно нищо. Нищо! Сложиха една-две плочи и това беше за ремонт от 2018 година, сподели Димитър Цветков, гражданин в Своге.

Хората от околните къщи, гумаджийницата и ресторанта поставят остарели гуми, с цел да не пропадне още някой в оборудването, останало без отговорник за поддръжката.

- Вие ли поставихте предпазните гуми?
- Аз и Митко
- Защо ги поставихте?
- Защото колите пропадат в канавката.

От Агенция " Пътна инфраструктура " ни дадоха отговор, че поддържането на отводнителния канал и покриващите го решетки са в урбанизираната територия на с. Реброво и поддръжката им е ангажимент на община Своге. От там обаче продължат да упорстват, че канала е част от пътната инфраструктура и за ремонта дава отговор точно пътната организация.

" Това е в пълномощията на АПИ. - От по кое време се разяснява този въпрос? - Година-две ", съобщи Валентин Михайлов зам.-кмет на Община Своге.

В момента сред пътната организация и община Своге тече писмена връзка. И двете институции се пробват да потвърдят, че уговорката по поддръжката на шахтите не е техен. Хората от региона обаче са уверени, че една от аргументите за пътните произшествия на пътя София - Своге - Мездра е и този необезопасен сектор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР