Община Свищов стартира мащабен проект за подобряване на градската инфраструктура

...
Община Свищов стартира мащабен проект за подобряване на градската инфраструктура
Коментари Харесай

Генчо Генчев направи първата копка за основен ремонт на 45 улици в Свищов

Община Свищов започва огромен план за възстановяване на градската инфраструктура на стойност над 4,5 милиона лв.. Проектът ще обхване 45 улици, на които ще бъде осъществена подмяната на водопроводи и полагането на нови асфалтови настилки във времето от началото на месец февруари доникъде на месец май 2019 година.
Церемонията „ Първа копка “ се организира в ж.к. „ Рила “ в град Свищов на една от улиците, които ще бъдат главно ремонтирани. Присъстваха представители на община Свищов, компаниите - реализатори, жители и медии.
Кметът на Свищов Генчо Генчев пожела ползотворна работа на изпълнителите за качествено осъществяване на плануваните действия.
„ Много държим всичко да бъде осъществявано качествено и в период. За нас е значимо това, което вършим за възстановяване качеството на живот на нашите съграждани, да може да се употребява безпроблемно години напред. “ – акцентира кметът Генчев.

Първата копка и идните ремонтни действия бяха осветени и благословени от отец Михаил, както повелява традицията.

Проблемите с неприятното положение на уличната мрежа в Свищов датират от десетилетия, което е в основата на мотивацията на общинското управление за създаването на плана за главен ремонт на най-компрометираните улици в града. Финансирането е обезпечено от няколко източници : от Предприятието за ръководство на дейностите за запазване на околната среда – вложения в размер на близо 1,5 милиона лв. ; от Министерски съвет – вложения в размер на 1,3 милиона лв. ; от община Свищов – вложения в размер на 1,8 милиона лв. за преасфалтиране на улиците с сменени водопроводи, обезпечени от общински заем през 2018 година, изтеглен за главен ремонт на част от уличната мрежа в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР