Община Свищов е сред общините изпълнили и двете си цели

...
Община Свищов е сред общините изпълнили и двете си цели
Коментари Харесай

Свищов е сред общините ограничили количеството на депонирани биоразградими битови отпадъци

Община Свищов е измежду общините изпълнили и двете си цели за ограничение на количеството депонирани биоразградими битови боклуци за 2018 година, оповестяват от пресцентъра на общината.

Изпълнението на задачите по Закона за ръководство на отпадъците ще освободи община Свищов от цялостното заплащане на отчисленията през съответната година.

Строителни боклуци от дребни поправки в семействата се оставят до контейнерите

За първи път Изпълнителната организация по околна среда е показала информация за общините, които са изпълнили или неизпълнили задачите на закона за ограничение на количеството депонирани биоразградими битови боклуци, включващи хартия и картон, метал, пластмаса и стъкло от семействата и сходни боклуци от други източници (битови отпадъци) - минимум 50 на 100 от общото им тегло.

За календарната 2018 година община Свищов е постигнала 62 % степен на преработване. Втората цел, посочена в закона, съгласно която най-късно до 31 декември 2020 година, общините би трябвало да реализират ограничение на количеството депонирани биоразградими битови боклуци до 35 на 100 от общото им количество, формирани в Република България през 1995 година, общината е декларирала, че може да рециклира 86 % от биоразградимия боклук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР