Община Свиленград взе решение да предостави финансова подкрепа на бъдещи

...
Община Свиленград взе решение да предостави финансова подкрепа на бъдещи
Коментари Харесай

Свиленград ще предоставя стипендии на бъдещи медици, ако останат на работа в общината

Община Свиленград взе решение да даде финансова поддръжка на бъдещи медицински сестри, акушерки и лекари за да ги задържи и насърчи да работят в района.

Общинският съвет в града към този момент е приел устав, който гласи, че студенти, произлизащи от общината и учащи се в медицински посоки като „ Медицина “ и „ Здравни грижи „, могат да получават стипендии в размер на 2000 лв. за образователната година. Тези стипендии ще бъдат финансирани от общинския бюджет и ще бъдат налични за студенти, които следват специалности като „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “ и „ Медицина “ .

За да заслужи стипендия студентът би трябвало да се задължи да работи в обект на общината Свиленград в областта на специалността си в продължение на п оне три години след завършването на образованието си.

Тази самодейност освен подкрепя образованието на младежите, само че и обезпечава нужните фрагменти за медицинските и здравни институции, както и за обществените услуги, предоставяни от общината. Важно е да се означи, че това не е първата мярк а за поддръжка на медицинските експерти в Свиленград.

От 2019 година локалната болница разполага със личен жилищен фонд , който дава жилища на медицински експерти, преместени от други места в страната. Строителството на този фонд излезе  680 000 лв. , обезпечена от общинския и болничния бюджети.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР