Община Свиленград бе отличена с международната награда ENERGY GLOBE. Най-престижната

...
Община Свиленград бе отличена с международната награда ENERGY GLOBE. Най-престижната
Коментари Харесай

Световната награда за екология ENERGY GLOBE бе присъдена на община Свиленград

Община Свиленград бе отличена с интернационалната премия ENERGY GLOBE. Най-престижната екологична премия в международен мащаб ѝ бе присъдена за плана „ Изграждане, реорганизация и рационализация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград”. Церемонията по награждаването се състоя в Австрийската комерсиална камара към Австрийското посолство. Отличието се дава годишно на планове, ориентирани към енергийна успеваемост, възобновими енергийни източници и опазване на естествените запаси. Сертификатът ENERGY GLOBE е интернационално приет характерен знак за резистентност.

Целта на премията е да притегли международното внимание към сполучливи устойчиви планове, които преодоляват екологични проблеми посредством сполучливо изпълнени решения, и да стимулира хората да станат по-активни в тази област. С повече от 187 страни-участнички и над 2000 показани плана годишно премията ENERGY GLOBE е днешната най-престижна екологична премия в света. Тя включва планове на районно, национално и интернационално равнище, които съхраняват и пазят естествените запаси или употребяват възобновима сила. Церемониите по награждаването се организират по целия свят. Наградите се връчват в обособените страни в интернационалните офиси на Австрийската комерсиална камара.

Наградата ENERGY GLOBE е учредена през 1999 година от австрийския пионер в енергетиката Волфганг Нойман. Победителите получават документ за премията, подписан от ръководителя на журито на ENERGY GLOBE Манека Ганди и основателя на премията Волфганг Нойман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР