Община Стара Загора започна обработка срещу комари в тревните площи,

...
Община Стара Загора започна обработка срещу комари в тревните площи,
Коментари Харесай

Община Стара Загора започна обработка срещу комари

Община Стара Загора стартира обработка против комари в тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в регионалния град. Причината са падналите значителни превалявания и влагата, които благоприятстват за увеличение на популацията на насекомите.

В Стара Загора ще слагат микрочипове на домашните любимци

През вчерашния ден е осъществена дезинсекция в административните бюра „ Кольо Ганчев “ и „ Изток “. Днес от 20,30 часа следва да бъдат третирани площите,намиращи се в административно бюро „ Зора “, а час по-късно ще бъде пръскано и в административно бюро „ Център “.

Според авансово одобрения график, утре- 5 юни, от 20,30 часа ще се обработва региона на административно бюро „ Железник “, а в 22,30 часа ще бъде осъществена дезинсекция на площите в административно бюро „ Запад “. Ще бъде осъществена и ларвицидна обработка на огромните водни площи - край езерото „ Загорка “, езерото в парк „ Йордан Капсамунов “ и езерото на Старозагорските минерални бани. Пръскането ще се извърши с биоцида „ Снайпер “, а за ларвидна обработка ще бъдат употребявани биоциди „ Вектобак 12 Апелативен съд “ и екологичен ларвицид „ Акватен “. Графикът може да бъде изменен при неподходящи климатични условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР