Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка

...
Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка
Коментари Харесай

Временна организация на движението за провеждане на Маратон „Стара Загора 2022″

Община Стара Загора вкарва краткотрайна организация на придвижването по отношение на осъществяване на Маратон „ Стара Загора 2022 “, за обезпечаване на сигурност и съблюдаване на реда за образуване и провеждането му на 03.04.2022 г.

Маратонът да стартира на в 09:00 часа, от бул. „ Цар Симеон Велики “ № 107 (срещу постройката на Oбщина Стара Загора), където ще бъде построен Техническият информативен център за приемане на стартови пакети. Трасето ще продължи по бул. „ Цар Симеон Велики “ на изток, след бул. „ Свети Патриарх Евтимий ”, по-късно по северната лента на бул. „ Цар Симеон Велики “, по надлез „ Наталия “ и по северната лента на бул. „ Никола Петков “. Маршрутът продължава до магазин „ Метро “, като се употребява северната лента на път ІІ-66.

За времето от 08:00 часа до 15:00 часа на 03.04.2022г. на територията на Стара Загора, да се спре придвижването на персонален превоз, както следва:

1. Бул. „ Руски“, в правата от ул. „ Св. Княз Борис“ до бул. „ Цар Симеон Велики“.

2. Бул. „ Свети Патриарх Евтимий“, от ул. „ Св. Княз Борис “ до ул. „ Генерал Гурко“,

без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко “ и ул. „ Св. Княз Борис “

3. Ул. „ Цар Иван Шишман“, в правата от ул. „ Генерал Гурко“ до ул. „ Св. Княз Борис“, без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко“ и ул. „ Св. Княз Борис“;

4. Северното платно на бул.,,Цар Симеон Велики“ в правата от бул.,,Свети Патриарх Евтимий“ по бул. „ Никола Петков“ до надлез „ Надежда “.

5. Северната лента на надлез „ Надежда “ по северното платно на бул. „ Никола Петков “ по път II-66;

6. Ул. „ Любен Каравелов“, в правата от ул. „ Генерал Гурко “ до ул. „ Св. Княз Борис“, без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко“ и ул. „ Св. Княз Борис“;

7. Ул. „ Стефан Караджа ” в правата от ул. „ Генерал Гурко “ до ул. „ Св. Княз Борис “, без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко “ и ул. „ Св. Княз Борис “;

8. Ул. „ Ангел Кънчев “, в правата от ул. „ Генерал Гурко “ до ул. „ Св. Княз Борис “ без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко “ и ул. „ Св. Княз Борис “;

9. Ул. „ Подполковник Калитин “, в правата от ул. „ Генерал Гурко “ до ул. „ Св. Княз Борис “ без да се лимитира придвижването по ул. „ Генерал Гурко “ и ул. „ Св. Княз Борис “;

10. Ул. „ Стефан Сливков “ в правата от бул. „ Цар Симеон Велики “ до ул. „ Св. Княз Борис “ без да се лимитира придвижването по ул. „ Св. Княз Борис “;

11. Ул. „ Родопи “, в правата от бул. „ Цар Симеон Велики “ до бул. „ Никола Петков “.

Алтернативният обходен маршрут за персонален превоз е както следва:
1. За движещите се в посока изток – запад: по път II-66, по път № SZR1184 за с. Колена, от разклона за с. Хрищени, по път SZR1187 и по път I-5.
2. За движещите се в посока запад – изток: по бул. „ Патриарх Евтимий “, по път I-5, по път SZR1187, от разклона за с. Хрищени по път № SZR1184 за с. Колена и по път II-66.

Алтернативният обходен маршрут за персонален превоз е както следва:

1. За движещите се в посока изток – запад: по път II-66, по път IV-66028 за с. Колена, от разклона за с. Хрищени по път IV-66032 и по път I-5.

2. За движещите се в посока запад – изток: по бул. „ Патриарх Евтимий “, по път I-5 по път IV-66032, от разклона за с. Хрищени по път IV-66028 за с. Колена и по път II-66.

Обходният маршрут за публичен превоз е както следва:

1. По бул. „ Славянски “ и бул. „ Никола Петков “, придвижването за транспортните средства на всеобщия градски превоз, ще се реализира в двете посоки в южното пътно платно, което се състои от две дейни ленти за придвижване, като в южната дейна лента, ще се движат рейсовете в посока запад – изток, а в северната дейна лента ще се движат рейсовете в посока изток – запад.

2. За движещите се в посока запад – изток: ул. „ Генерал Гурко “ – ул. „ Ангел Кънчев “ – южното платно – южна дейна лента за придвижване на бул. „ Славянски “ – южното пътно платно – южна дейна лента за придвижване бул. „ Никола Петков “.

3. За движещите се в посока изток – запад: южното пътно платно – северна дейна лента за придвижване на бул. „ Славянски “ – ул. „ Ангел Кънчев “ – ул. „ Генерал Гурко “.

4. Автобусни линии № 8 и № 21 ще се обслужват по маршрут: ул. „ Генерал Гурко “ – ул. „ Ангел Кънчев “ – бул. „ Славянски “ – бул. „ Крайречен “ – преходна дъга от бул. „ Славянски “, ул. „ Хан Тервел “ – ул. „ Христина Морфова “ /обръщало/.

5. Автобусни линии № 17 и № 34 ще се обслужват по маршрут: ул. „ Генерал Гурко “ – ул. „ Ангел Кънчев “ – южното пътно платно – южна дейна лента за придвижване на бул. „ Славянски “ – южното пътно платно – южна дейна лента за придвижване на бул. „ Никола Петков “ – Пътен възел за гр. Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе.

Обществения превоз по направлението с. Хрищени, с. Колена и с. Люляк за посочения интервал от време, няма да обслужва спирки: „ Наталия “, „ Самарско Знаме “ и „ Детска ясла № 3 – Маргаритка “.

При осъществяването на линии от всеобщия градски превоз, за посочените часове, отпадат спирки „ Климент Охридски “ и „ Чайка “.

Обособява се краткотрайни спирки на ул. „ Генерал Гурко “ пред СУ „ Иван Вазов “ и на ул. „ Ангел Кънчев “, южно от кръстовището с ул. „ Христо Ботев “.

Целият поток на транспортни средства за гр. Стара Загора от гр. Нова Загора, ще се отбиват от път II-66 и ще минава през обходен маршрут с. Колена, път IV-66028 и с. Хрищени път IV-66032, като по-късно придвижването ще се прави по път I-5. Движението от гр. Хасково за гр. Казанлък и назад ще минава през обхода на Стара Загора път I-5.

Водачите на МПС, да карат с нараснало внимание в инструкции сектор, съблюдават прецизно отвесната маркировка и да не нарушават краткотрайната организация на придвижването.

Движението на МПС, да се възстановява неотложно след привършване на мероприятието, по преценка на чиновниците, директно ангажирани с защитата на събитието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР