Община Стара Загора се включи в инициативата на Културно-информационен център

...
Община Стара Загора се включи в инициативата на Културно-информационен център
Коментари Харесай

Деца изработват мартенички с благотворителна цел

Община Стара Загора се включи в самодейността на Културно-информационен център „ Етносвят България ” и ОУ „ Георги Райчев ” за изработването на мартенички с благотворителна цел. Част от креативната работилничка бе и зам.-кметът Милена Желева, с цел да сътворят дружно с възпитаниците на учебното заведение изящни червено-бели декорации.

Гостите бяха посрещнати с питка, а учениците описаха история за основаването и смисъла на мартеничките в българския фолклор като поздравиха присъставащите със стихчета. Създадените през днешния ден знаци на Баба Марта ще бъдат подарени на малчугани от Домове за деца лишени от наставнически грижи. Децата създадоха и особено първомартенски „ Пижо и Пенда ”, които ще бъдат закачени в постройката на Община Стара Загора.

Зам.-кметът зарадва присъстващите като изясни, че в Инвестиционната стратегия на Община Стара Загора за 2020 година са включени нужните три климатика за съоръжение на концертната зала в постройката на " Етносвят ", защото все още, през зимния сезон, тя не се употребява. Това е едно дългогодишно предпочитание на сдружението, което ще разреши пълноценно потребление на постройката, стана ясно по време на събитието.

На креативното ателие присъсваха и зам.- регионалният шеф Красимир Червилов и началникът на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова.

Милена Желева взе присъединяване и в мартенска работилничка в Регионалния исторически музей, където дружно с второкласници от  4 ОУ " Кирил Христов " изработи  обичайни мартеници от пъстра прежда и мъниста.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР