Община Стара Загора разработва устойчив и интегриран модел за повишаване

...
Община Стара Загора разработва устойчив и интегриран модел за повишаване
Коментари Харесай

Стара Загора ще изгражда социални жилища по европейски проект

Община Стара Загора създава резистентен и интегриран модел за повишение на виталния стандарт на хора в неравностойно състояние с европейско финансиране, оповестяват от пресцентъра на общината.

Това е било оповестено по време на общественото показване и разискване на подготовката на план "Изграждане на обществени жилища в град Стара Загора ".

Проектът планува преустрояване на постройката на ул. "Мусала " 26 и обособяването на 69 модерни обществени жилища, от които 42 броя двустайни жилища, 19 броя едностайни жилища и 8 броя гарсониери.

Проектът е включен в Инвестиционната стратегия на община Стара Загора по Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020, на обща стойност 52 653 000,00 лв..

С плана ще бъдат обезпечени естествени условия за живот на над 150 души. Те ще живеят в комплекс от затворен вид, с защита, непрекъснато видеонаблюдение, паркоместа и други екстри. Апартаментите ще бъдат мебелирани и ще се населяват за период от 3 години. Ще се заплаща наем до 80 на 100 от моментния наем за общинско жилище, който е 60 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР