Община Стара Загора предприема мерки за да реши проблема с

...
Община Стара Загора предприема мерки за да реши проблема с
Коментари Харесай

Стара Загора ще спира наводненията с улавяне на скатните води

Община Стара Загора подхваща ограничения с цел да реши казуса с наводненията в града при значителни превалявания. За задачата се възнамерява построяването на охранителни канали, които да улавят скатните води. Това заяви на конференция Янчо Калоянов, заместник-кмет на общината.

Мерките се подхващат десетина дни след последния проливен дъжд от 31 май, когато градът потъна във вода, десетки коли закъсаха по улиците, а редица домове бяха наводнени.

Няма изясненост по кое време ще бъдат издигнати оборудванията, само че до дни ще бъде подхваната първата стъпка – оповестяване на социална поръчка за планиране на охранителни канали, които да улавят скатните води. Така водата няма да се стича по улиците на града и да повреждат инфраструктурата.

Настоящата канализационна система на Стара Загора не е пригодна да обхване водите при върхови количества от превалявания. Охранителните канали, с които градът е разполагал, са унищожени през 70-те години на предишния век и всички дъждовни води от кв. " Лозенец " се изсипват по скатовете към центъра.

Освен това 800-метровият охраняем канал в кв. " Лозенец " не работи. Необходимо е той да бъде разкопан, изчистен и възобновен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР