Община Стара Загора отправя покана към всички заинтересовани страни за

...
Община Стара Загора отправя покана към всички заинтересовани страни за
Коментари Харесай

Покана за обществена дискусия в Община Стара Загора

Община Стара Загора насочва покана към всички заинтригувани страни за присъединяване в социална полемика, за набиране на отзиви и хрумвания, по отношение на капиталово предложение за  бъдещото развиване на инфраструктурата и въвеждане на нови технологии за преправка и извънредно неутрализиране посредством енергийно оползотворяване на общинските битови боклуци.

Общественото разискване ще се организира на 25 февруари от 17.30 часа в зала „ П. Р. Славейков “ в постройката на Община Стара Загора, бул. „ Цар Симеон Велики “ 107.

Инвестиционно желание включва построяването на комплекс за сепариране на твърди битови боклуци с апаратура за произвеждане на електрическа сила с годишна продуктивност на инсталацията -55 000т/г.

При следваща реализация на капиталовото предложение наоколо до Стара Загора ще действа екологично чист цех за преправка и оползотворяване на твърди и отчасти индустриални битови боклуци от района и потреблението им за произвеждане на електрическа сила и ликвидни вторични първични материали.

Дискусията ще послужи за основа, на която да се вземат управнически решения за усъвършенстване и надграждане на системата за отнасяне на битовите боклуци на Община Стара Загора, за постигане на условията на европейското законодателство за понижаване количествата на депонираните боклуци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР