Община Средец въвежда частичен локдаун. Заради рязкото увеличение на случаите

...
Община Средец въвежда частичен локдаун. Заради рязкото увеличение на случаите
Коментари Харесай

Локдаун в Средец: Затварят яслите и детските градини

Община Средец вкарва непълен локдаун. Заради внезапното нарастване на случаите на инфектирани с Коронавирус, със заповед на кмета затварят детските градини и ясли, дневните центрове и пенсионерските клубове.

„ В понеделник на среща на общинския Крисизен щаб взехме решение да затворим детските градини, защото за нас приоритет е да запазим живота и здравето на хората. Това не е мярка въведена под напън, от ноември имаме болен личен състав – педагогичен и непедагогически и поетапно сме затваряли разнообразни групи “, изясни кметът Иван Жабов. По думите му няма кой да замести хората, които са излезли под карантина поради болестта.
Наш имунолог: Трябва да ни интересува дали КОВИД става по-лека болест, а не дали изчезва
В доста огромна степен Т-клетъчният имунитет не е изменен при Омикрон. Промяната е 20% по отношение на истинския вирус от Ухан, а по отношение на Делта...
Прочети повече
Тази мярка обгръща към 750 деца на територията на община Средец, посочи кметът Иван Жабов.

„ Мярката продължава до петък, когато още веднъж ще има съвещание на Кризисния щаб и може би ще я удължим до края на месеца поради заболеваемостта в общината “, сподели още той.

В детската градина „ Снежанка “ има две карантинирани групи сега. Едната поради заболели дете, а другата – поради болен от непедагогическия личен състав, означи директорката Светлана Чолакова. В село Дебелт ситуацията също е такова. „ Голяма част от родителите отхвърлят да си водят децата на детска градина, тъй като се опасяват да не се разболеят. От близо 100 деца, в понеделник на детска градина бяха 30 “, изясни директорката на детската градина там.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР