Община Сопот е стопила за 2 години 8 млн.лв. от

...
Община Сопот е стопила за 2 години 8 млн.лв. от
Коментари Харесай

Община Сопот стопила 8 млн. лв. дългове за 2 години

Община Сопот е стопила за 2 години 8 млн.лв. от задълженията си от близо 12 млн. лева, които кметът Деян Дойнов и екипът му наследили от предходния властник Веселин Личев. Това стана ясно от обществения доклад на Дойнов за първата половина от мандата му на общоградско заседание. На него градоначалникът напомни тежкото финансово завещание, което е получил, и  как за миналия интервал от неговото ръководство Сопот от една банкрутирала и разграбена община  се е възродил и трансформирал.

„ За две години се промени и финансовият, и физическият образ на Сопот и Анево. Драстично се понижиха разноските, спря разхищението на средства от общинската хазна, в пъти се усили събираемостта от локални налози и такси. Общината е към този момент е с висок кредитен рейтинг, общинската благосъстоятелност се стопанисва според закона и бизнесът в района работи умерено ”, заявява кметът Деян Дойнов. По думите му Сопот е към този момент по-чист, а сега тече акция по замяна на осветлението по улиците и осветление на междублокови пространства, които от години са тънели в мрак. „ С огромни старания успяхме да въведем ред и да разплатим компрометираните европроекти наследени от остарялото управление. Реализира се концепцията на почетния жител на общината доц.д-р Григорий Вазов „ Да извадим Сопот от Сопот “.

За Сопот към този момент се приказва в позитивен аспект в народен мащаб. Жителите и гостите на града се радват на мемориалния комплекс „ Аз съм българче “, като работата по неговото разширение ще продължи. Успешно беше осъществена и националната акция за саниране на панелните блокове. В общината бяха построени доста места за отдих, бяха построени нови и отремонтирани занемарени с годините детски и спортни площадки, регистрира още градоначалникът на Сопот. Деян Дойнов помоли съгражданите си за още малко самообладание поради бавните темпове, с които се случват някои промени. Кметът увери, че с екипа си ще дават всичко от себе си за богатството и просперитета на Сопот и Анево.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР