Община Смолян започна акция за премахване на излезлите от употреба

...
Община Смолян започна акция за премахване на излезлите от употреба
Коментари Харесай

Започна акция за премахване на бричките в Смолян

Община Смолян стартира акция за унищожаване на излезлите от приложимост МПС, паркирани на терени общинска благосъстоятелност. Собствениците на 20 бракувани и излезли от приложимост коли към този момент получиха наставления да ги отстранен, оповестиха от управата след акция в два квартала на регионалния град. От общината вършат инспекциите взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи.

Органите на реда търсят притежателите, с цел да им бъдат връчени предписанията, които би трябвало да се изпълнят в период от 3 месеца. На бричките пък се лепят специфични стикери. Очаква се над 50 бракувани автомобила да получат лепенките, с които се задължават да отстранен от улиците возилата си в регионалния град. Собствениците им или би трябвало да ги реалокират на собствен терен - частна благосъстоятелност или да ги предадат в автоморгите. При несъблюдение, излезлите от приложимост МПС ще бъдат превозени до площадка за краткотрайно предпазване за 14 дни, след което ще бъдат разкомплектовани, а на притежателите им ще бъдат налагани наказания, в размер от 300 до 1 000 лева, предизвестяват от община Смолян.

" Съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците в Община Смолян се не разрешава съхраняването на излезли от приложимост МПС на терени, общинска благосъстоятелност – тротоари, улици, площадки, публични паркинги, зелени площи и други
Тези бракувани коли заемат паркоместа, пречат на придвижването и също така затрудняват компаниите за снегопочистване ", предизвестява кметът Николай Мелемов и във Facebook.

По Наредбата за ръководство на отпадъците в Община Смолян общината има подписан контракт с компания „ Томов-Трейд “ ЕООД за товарене, транспортиране и предпазване на излезли от приложимост /бракувани/ моторни транспортни средства, изоставени на терени, общинска благосъстоятелност.

От общината оповестиха финансови наказания от 300 до 1000 лв. също и за изхвърлянето и изгарянето на излезли от приложимост автомобилни гуми, както и депонирането на цели и нарязани гуми, като се изключи велосипедни гуми и гуми с външен диаметър, по – огромен от 1400 мм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР