Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне

...
Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне
Коментари Харесай

Направена бе първа копка на два нови социални центъра за деца в Сливен

Община Сливен стартира построяването на два нови центъра за даване на услуги за уязвими групи деца и техните фамилии .
Центровете ще бъдат основани по план „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014 – 2020 година Те ще действат в постройката на бившето начално учебно заведение „ Хаджи Димитър “ в квартал „ Клуцохор”.
Символичната първа копка бе направена през днешния ден от кмета на Сливен Стефан Радев, в наличието на публични представители на локалната и държавната власт, ръководители на обществени институции и жители.
По-късно в постройката на Общината се състоя конференция, на която бяха показани задачите и дейностите по плана.

Центърът за социална поддръжка ще обгръща деца, лишени от родителска грижа, деца в обстановка на риск и заплаха за живота и здравето им, деца - жертви на корист, принуждение, употреба във или отвън фамилията, неглижирани деца, деца с увреждания, деца с девиантно държание и отпадащи от учебно заведение, както и кандидат–осиновители и претенденти за приемни родители.
В Дневния център за поддръжка на деца и младежи с тежки множествени увреждания ще бъдат обхванати консуматори с двигателни, зрителни, слухови, ментални и множествени увреждания.
Дейностите по план „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен “ включват ремонт, обзавеждане и съоръжение на центровете, като всеки профилиран кабинет щебъде обзаведен с нужните дидактични материали и профилирано съоръжение. Предвидено е и облагородяване на дворното пространство на постройката.

В рамките на плана ще бъде закупено и съоръжение за съществуващия Дневен център за деца с увреждания „ Св. Стилиян Детепазител " в кв. „ Дружба “. По този метод работата му ще бъде разширена, с включване на действия за Център за обществена рехабилитация и интеграция.
„ Създаването на тези нови центрове е продължение на политиката ни за обезпечаване на качествени обществени услуги на хората в потребност и техните фамилии “, посочи кметът Радев и изрази вяра, че с реконструкцията на изоставената учебна постройка и пространството към нея, жителите на квартал „ Клуцохор” ще усетят действително усъвършенстване на средата, в която живеят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР