Община Сливен въведе пропускателен режим в квартал Надежда“ във връзка

...
Община Сливен въведе пропускателен режим в квартал Надежда“ във връзка
Коментари Харесай

Сливен спря безплатния транспорт на пенсионерите, въведе пропускателен режим за ромския квартал

Община Сливен вкара пропускателен режим в квартал „ Надежда “ по отношение на множеството сигнали за скупчване на хора и за запазване на публичния ред и понижаване на придвижването. Кметът Стефан Радев е изискал от Министерство на вътрешните работи непрекъснато наличие на полиция в ромския квартал и в селата Сотиря и Тополчане.

Министерство на вътрешните работи, със съдействието на Общинска защита, наблюдават за съблюдаване на заповедта на министъра на опазването на здравето, оповестиха от кметството. За да лимитират пък излизанията на пенсионерите на открито, от общинската администрация оповестиха, че приключват безплатните пътувания за възрастните хора, както и билетите от 20 стотинки за градския превоз.

Продължава и дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, градския пазар, спирките, пешеходната зона в центъра и на други места . Тази нощ е осъществена стерилизация и в квартал „ Надежда “. Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови боклуци. Предстои и измиване и стерилизация на главните булеварди в града, оповестиха от общината.

Разкрити са и 3 телефона за консултация с психолог. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за съвещания по отношение на ковид.

Всички сигнали за нарушавания от предприятия по ограниченията се изпращат до РЗИ. Градските управляващи се обърнаха към таксиметровите компании да дезинфектират такситата, а домоуправителите да вземат ограничения за стерилизация на общите елементи във входовете - на асансьори, стълбища, парапети, дръжки и звънци.

Адекватните и навременни ограничения общината предприе, макар че в града под Сините камъни към момента няма доказан случай на инфектиран с COVID-19. Въпреки това кметът Стефан Радев приканва жителите да не излизат на открито, в случай че това не е неотложно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР