Община Сливен стартира процедура за създаването на специализирана карта на

...
Община Сливен стартира процедура за създаването на специализирана карта на
Коментари Харесай

Иновация: Община Сливен подготвя създаването на единна карта на подземната инфраструктура

Община Сливен започва процедура за основаването на профилирана карта на подземната инфраструктура на града.
До момента всяка юридическа конструкция, оперираща с подземна инфраструктура, разчита на личните си карти и данни. Често те са непълни и неточни, което основава съществени проблеми при построяването на нови или спомагателни трасета и при неизбежните ремонтни действия. Освен че лишават време, финансови и човешки запаси, неточностите в подземния кадастър въздействат директно върху уличния трафик, сигурността на придвижването и комфорта на жителите.
По този мотив кметът Стефан Радев през днешния ден предложения на работна среща с представители на всички експлоатационни сдружения, работещи на територията на Сливен.
Целта на срещата бе постигането на координация и съдействие сред всички заинтригувани страни при основаването на профилирани карти на подземните мрежи и уреди, като цялата информация се централизира. В вероятност това ще облекчи жителите, компаниите и доставчиците на услуги при реализирането на планиране, строителство и поддръжка.
„ Надявам се да създадем сполучлив модел за обща работа, от който образец да почерпят и останалите общини “, разяснява Стефан Радев.
До края на идната седмица следва основаването на работна група, която да изготви проект за работа. В нея ще вземат участие представители на Общината, „ Водоснабдяване и канализация - Сливен “ ООД, ЕВН България, „ Електроразпределение Юг “ ЕАД, „ Българска телекомуникационна компания “ ЕАД, „ Топлофикация - Сливен “ ЕАД, „ ГАЗТРЕЙД Сливен “ ЕООД, както и на Службата по геодезия, картография и кадастър в Сливен.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР