Община Сливен спечели най-голямата годишна награда – статуетката Златен ключ“,

...
Община Сливен спечели най-голямата годишна награда – статуетката Златен ключ“,
Коментари Харесай

Община Сливен – с трети „Златен ключ“

Община Сливен завоюва най-голямата годишна премия – статуетката „ Златен ключ “, за своята работа по Закона за достъп до социална информация в категорията „ Институция, най-добре провела даването на информация за жители “. Наградата бе връчена в НДК на 21-та гала, проведена от Фондация Програма Достъп до Информация /ПДИ/ на Международния ден на правото да знам. Общината е преди всичко измежду всички административни структури и институции на централно и локално равнище. Това е справедлива оценка и извънредно самопризнание за постигнатото освен през изтеклата година.
От името на общинското управление премията получи зам.кметът Камен Костов. „ Достъпът до социална информация и бистрота през последните два мандата е бил постоянно измежду целите ни. През миналите осем години Общината бе удостоена два пъти със статуетката „ Златен ключ “ и два пъти бе с най-голям рейтинг на финансовата бистрота и интегритет измежду общините в България, в извършените годишни цивилен одити, проведени от ПДИ. Това е освен високо самопризнание за нас, само че и препоръка “, съобщи той.
Д-р Гергана Жулева, ръководител на ПДИ, означи, че Община Сливен постоянно е посочена за образец в България за цялостния си принос в отстояване на правото на достъп до информация и прозрачността в своята работа. Стриктно извършва отговорностите си по Закона за достъп до социална информация и през годините надгражда и поддържа високото равнище в тази сфера на активност.
На церемонията участва и основният специалист Таня Балабанова – длъжностно лице по ЗДОИ в Община Сливен. Тя бе показана като най-дългогодишния чиновник, работещ по този закон измежду всички администрации, от приемането на ЗДОИ през 2000 година Таня Балабанова показа пред присъстващите опита на Общината. Благодари на екипа на ПДИ за поддръжката през годините и на управлението на Общината за това, че е дало карт бланш на професионален екип от способени адвокати и компютърни експерти да работят по ЗДОИ. За тази премия има принос и цялата администрация. Община Сливен е освен длъжен индивид по ЗДОИ, само че, колкото и необичайно да звучи, и покровител при неговото използване. Общината работи със особено внимание към хората в неравностойно състояние и тези, които нямат достъп до интернет. Оказва методическа помощ на Неправителствени организации и жители за обезпечаване на достъп до информация.
Още на първата гала преди 20 години Общината ни получи Грамота в същата категория, а през 2007 и 2016 година – „ Златен ключ “. Статуетката от тази година е третият „ Златен ключ “ за Сливен.
Забележка: Името на организацията „ Фондация Програма Достъп до Информация “ е изписано съгласно формалната й регистрация.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР