Община Сливен организира онлайн обществено представяне и обсъждане на План

...
Община Сливен организира онлайн обществено представяне и обсъждане на План
Коментари Харесай

Община Сливен организира онлайн обществено обсъждане на План за устойчива градска мобилност за периода 2022-2030 г.

Община Сливен провежда онлайн публично показване и разискване на План за устойчива градска подвижност (ПУМГ) за интервала 2022-2030 година Събитието е планувано за 9 март от 11 ч.

Изготвеният План за устойчива градска подвижност на Община Сливен е с небосвод до 2030 година. Той съставлява стратегически документ, предопределен да задоволи потребностите от подвижност на хората и бизнеса в градовете и техните покрайнини за по-добро качество на живот, в това число, достъп до работни места и услуги за всички; възстановяване на безопасността; понижаване на замърсяванията, парниковия резултат и потреблението на енергия; възстановяване качеството на превозване на хора и стоки; повишение цялостното качество на градската среда.

Визията на Плана за устойчива градска подвижност на Сливен е дефинирана на основата на разбора на актуалната обстановка и постигането на стратегическите условия на европейските и национални политики за градската подвижност. Тя има дълготраен темперамент и надвишава периода на деяние на проекта. Амбицията на проекта е: Развитие на устойчива подвижност в градските зони и прилежащите обитаеми места на Сливен, която е: екологосъбразна и енергийноефективна; осигуряваща разнороден и комфортен транспорт; софтуерна и иновативна; безвредна и сигурна; в полза на локалната общност; осигуряваща досегаемост и интегрираност; стимулираща растежа на локалната икономика; подобряваща качеството на градската среда; превръщаща Сливен в наличен, обвързван и образован град.

С оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения и строгите условия при образуване на мероприятия на закрито, Община Сливен провежда отдалечено онлайн публично разискване на Плана за устойчива градска подвижност на общината.

Дистанционното онлайн разискване ще стане посредством приложението за видеоконференции – Гугъл Meet:

Всички искащи да вземат участие в онлайн разискването е належащо авансово (поне два часа преди сесията), да конфигурират приложението или да създадат своята поръчка по ел. поща.

За всички които нямат опция да участват на онлайн разискването могат да прегледат направения вид на План за устойчива градска подвижност на Община Сливен и да изпратят своите рекомендации и забележки до 30.03.2022 година по ел.поща.

С цел запознаване н
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР