Община Сливен има одобрени планове и концепции, отговарящи на европейските

...
Община Сливен има одобрени планове и концепции, отговарящи на европейските
Коментари Харесай

Сливен с одобрени планове и концепции по европейски образец за следващите 10 години

Община Сливен има утвърдени проекти и концепции, отговарящи на европейските регламенти и насоки за развиване на районите през идващите 10 години. За това осведоми заместител кметът Стоян Марков. Стратегическите документи за обмисляне на Общината дават отговор на всички условия за кандидатстване с планове по идните стратегии, финансирани от Европейския съюз за 10 години напред.

Ръководството на Общината води целенасочена политика за възстановяване на капиталовия климат и привличане на вложители за повишение на заетостта, възстановяване положението на градската среда, просветителната, обществената и културна инфраструктури, благосъстоянието на популацията ѝ и възстановяване качеството му на живот, сподели Марков.

През последните 4 години е свършена доста предварителна работа, обвързвана с подготовка на общинските стратегически документи за обмисляне, програмиране и идентифициране на съответни цели, цели и планове, нужни за посрещане на новия програмен интервал. Всички направени и утвърдени тактики и проекти са съобразени с условията на Европейската комисия за развиване на районите.

Община Сливен е изпълнила всички нужни наложителни условия от Европейския съюз през новия програмен интервал 2021-2027 година Като резултат са налице направени, утвърдени и влезнали в действие Общ организационен проект (ОУП), който обгръща цялата територия на община Сливен, План за интегрирано развиване на община Сливен 2021-2027(ПИРО), План за устойчива градска подвижност (ПУГМ) 2022-2030, Концепция за интегрирани териториални вложения 2021-2027/КИТИ/, Подробен организационен проект за територия - частна общинска благосъстоятелност на бившето летище „ Бършен “ и други.

Направено е проучване и е направен икономическият профил на необятния район Сливен-Ямбол, като са подхванати дейности по устройствено обмисляне, програмиране и подготовка на концепции за интегрирани териториални вложения сред общините в района.

Община Сливен има един от най-добре квалифицираните екипи измежду общините в района и страната за общинско обмисляне, подготовка и осъществяване на планове с европейско финансиране, добави Марков.

Общината е притежател на две оценки за положителни практики при осъществяване на европейски планове за миналия програмен интервал. За цялостната си активност е отличена с премия в категорията „ Най-отговорен взор в бъдещето “ от Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” за 2021г., а след извършено проучване на Асоциация „ Прозрачност без граници “ получи влиятелното „ Отличие за бистрота и положителни практики в отчетността при осъществяването на европейски планове “ за 2022 година.

Всички стратегически документи са обществено налични и могат да бъдат прегледани и прочетени на интернет страницата на общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР