Община Сливен е сред номинираните в годишните награди на Българската

...
Община Сливен е сред номинираните в годишните награди на Българската
Коментари Харесай

Община Сливен е сред номинираните за годишните награди на БАИТ

Община Сливен е измежду номинираните в годишните награди на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ), заяви пред медиите кметът Стефан Радев.
По думите му номинацията на Сливен е поради Географска информационна система – неповторимата за страната географска осведомителна система, създадена от чиновниците на Общината.
Данните в Географска информационна система показват действителни обекти – землища, обитаеми места, релеф, инженерна инфраструктура, хидрография, парцели, здания и други, показани в дигитален тип. Системата обезпечава обществен достъп на всеки консуматор до настояща, достоверна и сложна информация.
Географската осведомителна система обгръща територията на цялата община, като сплотява наличните данни за кадастър, профилирана кадастрална информация и устройствени проекти. Приложени са разнообразни тематични карти – по тип територия, по благосъстоятелност и по метод на трайно прилагане. Всеки парцел може да бъде индивидуализиран по кадастрален номер или адрес.
Бърза информация в интернет сподели, че сходни многофункционални географски осведомителни системи работят в много общини в страната – както в огромни, като София, Габрово и Шумен, да вземем за пример, по този начин и в по-малки като Асеновград, Гоце Делчев, Лясковец и други Такива интегрирани осведомителни системи работят и в прилежащите на Сливен общини като Ямбол и Бургас. През годините някои общини към този момент са получава наградата на БАИТ точно за Географска информационна система.
Конкурсът „ Наградите на БАИТ “ присъжда награди в 11 категории : „ Образователна награда”, „ Младежка награда”, „ Журналистически принос”, „ Държавна администрация”, „ Общинска администрация”, „ StartUp Компания”, „ Успешен български ИКТ продукт”, „ Значителен корпоративен ИКТ проект”, „ Компания-новатор в потребление на авангардни ИКТ решения”, „ Компания с максимален принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ промишленост по света” и Награда за специфичен принос.
Тазгодишните номинации в категорията „ Общинска администрация” са много разнопосочни и съдържат забавни хрумвания за потребление на IT технологиите за възстановяване на обслужването и развиване на бизнеса и туризма в българските общини.
Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и авторитетна браншова организация в областта на осведомителните и информационни технологии в България. Създадена е през 1995 година Асоциацията обгръща компании от всички браншове на осведомителните и информационните технологии - хардуер, програмен продукт, систематична интеграция, мрежи, телекомуникации, снабдители на интернет услуги и други
Церемонията по награждаване на спечелилите ще се организира на 27 февруари под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР