Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката

...
Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката
Коментари Харесай

Лечков за запора на Община Сливен: Трупат слава на мой гръб

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лева Мярката е наложена от Министерство на околната среда и водите поради първия стадий на водния цикъл на града, стартират по времето на кмета Йордан Лечков. Според министерството осъществяваните действия не дават отговор на европейските и българските правила. Запорирани са сметките на общината, служебните коли, включително и служебната кола кмета Стефан Радев.

На този декор някогашни кметове на града си трансферират топката и по този начин и не е излиза наяве кой е виновен за нарушаванията. Според общински съветници Лечков е прекратил контракта с компанията реализатор на водния цикъл в нарушаване.

„ Това е долна неистина. Вие давате дума на хора, които хал хабер си нямат - не са слагали подписи, не са носили отговорност ", разгласи Йордан Лечков пред БТВ.

Той е безапелационен, че прекратяването на контракта е довело до доста по-малко загуби за общината и добави, че всички, които разясняват обстановката „ натрупат популярност " на негов тил.

Наследникът на Лечков, Кольо Милев от Българска социалистическа партия, счита, че по това време нито общината, нито компанията реализатор са имали нужния потенциал, с цел да изпълнят водния цикъл на града. Стигна се до такава степен, че планът е трябвало да се приключи, само че е преустановен по несъществуващи клаузи.

„ Договорът е преустановен поради корупционни схеми, а такава точка по това време в договорите няма ", сподели Милев.

Той счита, че общината не е защитавала задоволително ползите си през годините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР