Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските

...
Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските
Коментари Харесай

Национален пленер „Човек и природа“ – Ветрен – 2022

Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските художници за 26-ти следващ път провеждат Национален пленер „ Човек и природа “ – Ветрен – 2022.

Събитието се организира от 22 до 28 август 2022 година на брега на река Дунав в село Ветрен, по самодейност на Константин Дончев – ръководител на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници.
През тази година вземат участие 10 създатели в областта на живописта, скулптурата и графиката, както от Силистра, по този начин и от други градове. Всички те са изявени създатели с потвърдени креативен постижения на районно, национално и интернационално равнище. За първи път деца-художници също вземат участие в креативния развой под управлението на Елена Маркарян.
Гости на пленера през днешния ден бяха: доктор Мария Димитрова- ръководител на Общински съвет, госпожа Мария Недялкова -зам.-кмет на Община Силистра, отрасловият шеф на дирекция „ Хуманитарни действия “ госпожа Цветана Игнатова, специалисти от отдел „ Култура “ и публицисти. Изложба с картини от пленера ще бъде открита на 29 този месец в галерията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР