Община Шумен ще заложи 100 000 лв. в бюджета си

...
Община Шумен ще заложи 100 000 лв. в бюджета си
Коментари Харесай

Сменят 30-годишна апаратура в шуменската болница

Община Шумен ще заложи 100 000 лева в бюджета си тази година за нова инсталация на локалната болница. От здравното заведение към този момент обявиха, че ще подменят с парите 30-годишна инсталация, която в този момент затруднява лекуването на пациенти. Ще бъде закупена операционна маса за урологично поделение, която ще мени актуалната от 1986 година

Тя е с развалена хидравлика, което основава опасности. За 60 000 лева ще бъдат закупени таванни операционни лампи за залите на Хирургия и Акушерогинекологично поделение, излиза наяве от докладна на болничния началник доктор Атанас Атанасов до общинския съвет. Съществуващите са от откриването на здравното заведение и по тази причина някои от залите не могат да се употребяват пълноценно.

Миналата година община Шумен, като акционер в болничното заведение, взе участие със същата сума за нова инсталация. От информацията на болничния шеф излиза наяве, че здравното заведение възнамерява да влага в нова техника и 70 000 лева лични средства.

Очакванията му за финансиране от Министерство на здравеопазването са по-големи и включват закупуване на ядрено-магнитен резонанс за 2 млн. лева, енергийно проучване на постройките на болничното заведение, както и подмяната на два пътнически асансьора. Междувременно сега се построява огромен асансьор /1,2 на 2,3 м./ за 250 000 лева, обезпечени от здравното министерство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР