Община Шумен ще продължи да осигурява безплатна топла храна за

...
Община Шумен ще продължи да осигурява безплатна топла храна за
Коментари Харесай

Още 265 000 лв. за безплатен обяд на бедни в Шуменско

Община Шумен ще продължи да обезпечава безвъзмездна топла храна за хора в затруднено обществено състояние и през идващите 2 години. Това е допустимо след подписано в допълнение съглашение за удължение на контракта до края на 2019 година, оповестяват от кметството. Проектът се финансира от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативната стратегия за храни и е на стойност 265 755 лева

В Шумен всеки ден 120 обществено слаби получават топла чорба, главно ядене и самун. Храната се подготвя в общоизвестна столова в центъра на града. Менюто е уравновесено, с храни съгласно сезона и се изготвя авансово за седмицата, споделя шефът на Домашния обществен патронаж Свилена Евлогиева.
Право да употребяват безплатния обяд имат хора на месечно подкрепяне, шуменци с потвърдена липса на приходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и бездомни, както и такива с минимални пенсии.

Всички, които дават отговор на условията могат да подават документи целогодишно на място в трапезарията на ул.“Васил Левски“ 4 всеки работен ден от 9 до 13 часа, оповестяват от общината. Оттам успокояват, че има късмет за нови попълнения в листата за гратис хранене и места се освобождават – някои от бедните стартират работа, други получават по-високи пенсии, трети отиват в домове или напущат града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР