Община Севлиево започна процедурата за подбор на кандидат потребители за

...
Община Севлиево започна процедурата за подбор на кандидат потребители за
Коментари Харесай

Община Севлиево вече приема заявления за мобилна почасова патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

Община Севлиево стартира процедурата за асортимент на претендент консуматори за прилагане на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги. Дейностите се правят по план №BG05M9OP001-2.040-0114-C01 „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Севлиево “.

Необходимите документи за кандидатстване по процедурата са качени на интернет страницата на Община Севлиево. На място в Общината можете да получите и спомагателни уточнения за услугата. Приемът на документи ще продължи до 29 ноември тази година.

Патронажната грижа ще се дава в дома на потребителя от мобилен екип експерти в границите на до 2 часа на ден с дълготрайност и действия, избрани, според самостоятелната оценка на потребителя. Право да аплайват за включване в услугата имат жителите, които дават отговор на няколко условия. На първо място те би трябвало да са пълнолетни лица с разнообразни по тежест увреждания, посочени в експертните решения на ТЕЛК, които пречат на независимия им метод на живот. Тези лица би трябвало да се нуждаят от наблюдаване на физиологични индикатори, осъществяване на медицински операции, назначени от доктор в домашна среда.

По плана могат да аплайват и хора без експертно решение от ТЕЛК, които са на възраст над 65 година и нямат близки с непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Севлиево. Предвидена е и поддръжка за самотно живеещите, които не могат да се оправят сами в всекидневието си, а се нуждаят от здравно наблюдаване и подкрепяне в ежедневните им действия.

По плана могат да аплайват и хора с разнообразни хронични болести, изискващи надзор на физиологичните индикатори, медицински операции, психическа помощ и поддръжка в осъществяване на ежедневни действия. От патронажните грижи ще могат да се възползват и лица, претърпели оперативна намеса или хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдаване и здравни грижи.

Предвидено е интегрираната мобилна здравнo-социалнa услуга „ Патронажна грижа “ да бъде предоставяна на 137 лица за период от 12 месеца. Услугата е безвъзмездна за потребителите и започва от 1 януари 2020 година /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР