Община Севлиево ще кандидатства за въвеждане на енергоефективно улично осветление

...
Община Севлиево ще кандидатства за въвеждане на енергоефективно улично осветление
Коментари Харесай

Севлиево кандидатства по проект за ефективно улично осветление в шест села

Община Севлиево ще кандидатства за въвеждане на енергоефективно улично осветяване в селата Батошево, Бериево, Градница, Душево, Крамолин и Петко Славейков, оповестиха от локалната администрация, преаде Българска телеграфна агенция.

Кандидатстването на Община Севлиево за безплатна финансова помощ е по Националния проект за възобновяване и резистентност, Компонент 4 " Нисковъглеродна стопанска система ", инвестиция C4.I3 " Подкрепа за енергийноефективни системи за улично осветяване ", като предлагането е подкрепено към този момент от Общински съвет – Севлиево, допълват от локалната администрация. 

Повишаването на енергийната успеваемост и модернизацията на системите за улично осветяване ще допринесат за понижаване разноските на общината с фокус върху устойчивото потребление на ресурсите по отношение на климатичните промени и зелената инфраструктура. Спестяването на сила и разноски ще способства за повишение на опциите за вложение във възобновими източници и създаване на системи за мониторинг и ръководство на силата на системите за улично осветяване, осведомят още от администрацията. 

Проектът включва въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, реорганизация и рационализация на система за улично осветяване на обитаемоте места Батошево, Бериево, Градница, Душево, Крамолин и Петко Славейков. Предвидените действия подхождат на Плана за интегрирано развиване на Община Севлиево за интервала 2021 - 2027 година: Приоритет 3: Устойчиво териториално развиване и съгласуваност, характерна цел 3.1. Градско развиване и подсилване на селищната мрежа, програма/мярка " Благоустрояване на обществена инфраструктура в селата ", активност " Изграждане и реорганизация на улично осветяване в селата ", показват в допълнение от Община Севлиево. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР