Община Севлиево покрива със средства от бюджета си услугите, които

...
Община Севлиево покрива със средства от бюджета си услугите, които
Коментари Харесай

Общината в Севлиево субсидира местната болница, за да се лекуват хората безплатно

Община Севлиево покрива със средства от бюджета си услугите, които Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) не заплаща, с цел да се лекуват пациентите изцяло гратис. Това стана ясно във вторник при визитата на здравния министър Кирил Ананиев в локалната болница, където откри обновеното детско поделение.

“Болницата е главно лечебно заведение в района. Педиатричното поделение на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” е едно от най-натоварените. Разполага с 18 кревати, като единствено до началото на месец октомври тази година от тук са минали 715 деца. Радвам се да открия обновеното детско поделение и съм уверен, че подобряването на инфраструктурата и материално-техническата база ще допринесат за възстановяване на средата и повишение удовлетвореността на пациентите “, разяснява Ананиев.

В рамките на визитата си министър Ананиев се срещна и с работата на обновеното преди месец вътрешно поделение на болничното заведение. По думите му видяното е доказателство за сериозния ангажимент на общината, на екипа на лечебното заведение и на локалния бизнес към опазването на здравето в района.

Здравният министър употребява случая да поздрави кмета на Севлиево доктор Иван Иванов за решението Общината да покрива със средства от бюджета си услугите, които НЗОК не заплаща, с цел да се лекуват пациентите изцяло гратис.
Ремонтираното детско поделение дава отговор на всички модерни условия за здравно обслужване. Обновени са напълно тринайсет болнични стаи, надлежно с по едно, две или три кревати и лични санитарни възли. Обособени са обособени стаи, вид “бокс”, за новородени деца и техните майки. На разположение на пациентите и лекарите са нови манипулационни и кабинети с съвременно съоръжение. Ремонтът на детското поделение стана факт с финансовата поддръжка на Община Севлиево и на “Идеал Стандарт – Видима “.

По-късно денем министър Кирил Ананиев участва и на откриването на реновираното поделение по нервни заболявания на Многопрофилна болница за интензивно лекуване “Д-р Тота Венкова “ в Габрово. През предходната година Министерството на здравеопазването е осигурило 250 хиляди лева за ремонт на отделението, което е една от най-натоварените структури на лечебното заведение. През 2018 година от тук са минали близо 1800 пациенти, а единствено за деветмесечието на 2019 година - над 1300 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР