Община Сапарева баня ще стимулира финансово родители, които запишат децата

...
Община Сапарева баня ще стимулира финансово родители, които запишат децата
Коментари Харесай

Сапарева баня ще стимулира родители, които запишат децата си в местното училище

Община Сапарева баня ще подтиква финансово родители, които запишат децата си в първи клас в локалното учебно заведение. Идеята е младежите да не напущат курортния град, а в Средищното учебно заведение „ Христо Ботев " да не се стигне до закриване на паралелки. Много от фамилиите избират децата им да учат в Дупница или Благоевград.

По 500 лева еднократна помощ от общината Сапарева баня ще получават родителите на първокласниците, които ги запишат в локалното учебно заведение. Необходимо е да са регистрирани като поданици на в общината и децата им да завършат седми клас в образователното заведение.
Калин Гелев, кмет на Сапарева баня: При овакантяване ще се случи по този начин, че общината ще предприеме нужните дейности да ги предложения родителите да върнат получената сума.
Най- постоянно родителите от селата записват децата си в Дупница, по тази причина всяка година броят на първокласниците в Сапарева баня понижава.
Емилия Гелева, шеф на приблизително учебно заведение " Христо Ботев ": Към момента чакаме по данни на ГРАО към 2 паралелки да създадем, които са приблизително 25- 26 ученика.
Синът на Николай Михалков е втори клас и учи в Дупница.
Като база по-добре ли е в Дупница? Николай Михалков: Ами тъй като е по- комфортно по тази причина, другояче учебните заведения на всички места са положителни.
За да се подтиква и раждаемостта, за всяко новородено общината в Сапарева баня отпуска по 300 лв. помощ на фамилиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР