„Община Сандански стана първата, в която ваксинацията започва не от

...
„Община Сандански стана първата, в която ваксинацията започва не от
Коментари Харесай

ГЕРБ-Сандански с позиция за К-19 скандала, гръмнал в града

„ Община Сандански стана първата, в която имунизацията стартира не от медицинския състав на първа линия, а от политически лица. Считаме това за аморално в дни, в които българските лекари не се прибират с дни при фамилиите си и когато има хиляди уязвими жители на обществото ни “. Това се споделя в позиция до медиите от името на локалната конструкция на ГЕРБ в Сандански.

БЛИЦ напомня, че.

„ Научихме, че през миналата седмица е почнало съставянето на лист на общинските съветници, които желаят да се имунизират без никакви критерии и аргументация. С изненада научихме, че имунизацията е почнала обществено през днешния ден с ръководителя на ОБС – Сандански Николай Шаламандов и други политически лица.

Нещо повече, измежду първите имунизирани са освен те, само че и лица определени без каквито и да е критерии. Сред тях има и чиновници, които подкрепят работата на ОБС – Сандански и не заемат обществена служба. Считаме, че всички те не попадат в никоя от изброените рискови групи разказани в Националния проект за имунизация “, се споделя в изказването.

Общинският началник партията Стоян Стоев през днешния ден е разговарял с всички общински съветници от Политическа партия ГЕРБ. Всеки от тях е получил персонална покана да бъде имунизиран и всички те са отказали с претекста, че първите ваксини би трябвало да бъдат за хората на първа линия и за уязвимите групи на обществото, а те ще се имунизират, когато пристигна техния ред. Единственият имунизиран от групата е Петър Додушев, който е бил поканен като преподавател в рискова възрастова група.

Според ГЕРБ – Сандански всичко това демонстрира, че липсва каквато и да е организацията на локално равнище и всичко е оставено. Съставянето на лист на равнище Общински съвет е вмешателство и от страна на ръководещите Община Сандански в проектите за сформиране на лист с лица за имунизиране според Националния проект за имунизация, се споделя в позицията.

„ Настояваме шефът на МБАЛ „ Югозападна болница “ да даде лист на всички имунизирани лица. Също по този начин настояваме ръководителят на ОБС – Сандански Николай Шаламандов да обясни какво е неговото присъединяване в съставянето на този лист. ГЕРБ – Сандански ще входира и въпрос към кмета на Община Сандански Атанас Стоянов какво е мнението му за основаната организация, към ръководителя на ОБС – Сандански Николай Шаламандов за персоналното му присъединяване във имунизацията и към шефа на МБАЛ „ Югозападна болница “, споделят още от локалната конструкция.

Заради далаверата с имунизациите здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди инспекция.

„ Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са осъществени имунизации отвън реда, разказан в Националния проект за имунизиране против COVID-19, разпоредих незабавна инспекция “, това написа в персоналния си фейсбук профил той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР