Община Самоков подкрепи инициативата за благотворително състезание в помощ на

...
Община Самоков подкрепи инициативата за благотворително състезание в помощ на
Коментари Харесай

Община Самоков подкрепи състезание в помощ на малко дете

Община Самоков поддържа самодейността за благотворително съревнование в помощ на малко дете, което страда от Детска церебрална парализа. Автомобилни водачи от цяла България се събраха на добре познатото трасе в региона на с. Бели Искър, където фенове и почитатели на високите скорости имаха опцията да влязат в ролята на техни навигатори и да усетят адреналина в спортния автомобил. Предварително всеки един от тях заплати сума, с която да оказват помощ за лекуването на Боби, който се нуждае от всекидневна рехабилитация.
Общината поддържа два дома за възрастни хора, а изискванията в тях са едни от най-хубавите в цялата страна. Сградният фонд е изцяло освежен. В дома в Самоков има помещение за рехабилитация, фитнес зала, помещение за свободни занимания – кулинарство, плетиво и бродерия и други Освен прелестни условия и благоприятни условия за деен обществен живот, към дома в Самоков е построен и прелестен ъгъл за отдих и разходка. Освен домовете в Самоков и с. Ковачевци, Община Самоков построи два Центъра за възрастни хора, посредством които обогатява обществения живот на възрастните хора. С грижа за трудноподвижните лица и лицата в неравностойно състояние Общината поддържа Домашен обществен патронаж, посредством който доставя храна по домовете на територията на цялата община. Отделно има и обществена кухня, която изхранва обществено слаби лица
" Община Самоков завоюва планове за обезпечаване на персонални асистенти на лица в неравностойно състояние за грижа вид „ персонален помощник ” и настрана план за медицински грижи по домовете ", разяснява претендентът за кмет на левицата Владимир Георгиев. Той добави, че общината е разкрила и Център за деца с увреждания, оборудван с най-съвременните условия за подобен център; поддържа Център за рехабилитация и обществена интеграция на лица с увреждания. " В него, с изключение на комплекс от услуги, има благоприятни условия и за включване в разнообразни начинания за интеграция. Преди към четири години Общината завоюва план и построи Център за настаняване от фамилен вид на деца ", сподели той и разясни, че в новата постройка откриха своя дом 12 деца. По думите му в унисон с дейната обществена политика и обществена отговорност, през предходната година Община Самоков е спечелила план и е построила Център за социална поддръжка, където да могат да намерят протекция пълнолетните лица, които би трябвало да изоставен центъра за настаняване от фамилен вид. " За уязвимите групи община Самоков разкри Корпус за обществени услуги, където се организират занимания и беседи за предварителна защита на ранните бракове, както и медицински съвещания и услуги ", съобщи Георгиев.
Общината влага в обезпечаване на налична среда в публичните здания. Община Самоков към този момент 15 години поддържа градски превоз, който е безвъзмезден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР