Община Русе ще тегли 12 милиона лева заем, за да

...
Община Русе ще тегли 12 милиона лева заем, за да
Коментари Харесай

Община Русе ще тегли заем за ремонт на разкопаните улици в града

Община Русе ще тегли 12 милиона лв. заем, с цел да асфалтира част от улиците, разкопани по водния цикъл. Това провокира неодобрение у част от жителите, а други приветстваха предлагането, тъй като сега половината град е в ровове, а положеният нов асфалт покрива отчасти улиците.

Улица или лунен пейзаж? Този въпрос си задават все по-често русенци когато излизат на открито. След ремонта на водопреносната система в града, ситуацията става нетърпимо.

В опит да реши казуса, кметът предлага общината да изтегли заем от 12 милиона лв., с който да се ремонтират 28 улици и прилежащите им тротоари. Уловката част от тях към този момент са отчасти възобновени по плана за рехабилитация на ВиК мрежата.



" Това не е за ние да ги рехабилитираме след ВиК оператора, а в противен случай - да се извърши нещо, което жителите чакат от години ", изясни кметът Пенчо Милков.

" Много добра концепция, тъй като улиците са в безобразно положение. Нещо, което е стартирано, би трябвало да се завърши в последна сметка, тъй като е призрачен сън ", споделя Екатерина Бъчварова.

Други русенци се тормозят, че моментът за изтегляне на заем не е добре определен предвид на огромната инфлация.

" След няколко месеца ситуацията може да е напълно друго, и да се стигне до ситуацията, че сме разкопали улиците, а нямаме пари да ги закопаем и асфалтираме, и още веднъж с месеци да стоим в пушилка, тиня ", счита Виктор Стоянов.



Според кмета Пенчо Милков, в случай че бъде изтърван моментът, средствата ще се обезценят, а сумите, които ще трябват след това, ще са доста разнообразни. Той е безапелационен, че критериите за асортимент на улиците са ясни и транспарантни, само че хората слагат изискване:

" Да има сериозен инвеститорски надзор ".

Общинският съвет в града ще вземе финалното решение. Дотогава - гледайте в краката си!

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР